👀 Besplatna dostava za narudžbe iznad 55€! 🚚👀

 

Opći uvjeti poslovanja

Prodavatelj i kupac

Prodavatelj proizvoda na stranicama www.xwhitesmile.com je Audacis d.o.o., Zaharova 3, 10 000 Zagreb.

Krajnji korisnik je posjetitelj ovih stranica, a Kupac je posjetitelj koji na web stranici popuni elektronsku narudžbu te izvrši plaćanje putem opće uplatnice/virmana/internet bankarstva ili pouzećem.

www.xwhitesmile.com je registrirana domena tvrtke Audacis d.o.o.

Ako niste registrirani korisnik odnosno kupac, a želite primati naše obavijesti, možete se prijaviti na naš newsletter koji se nalazi u gornjem desnom uglu početne stranice.

Uvjeti prodaje

Sve navedene cijene na internet stranici su izražene u kunama s uključenim PDV-om, a Prodavatelj zadržava pravo izmjene cijena bez prethodne najave. Ponuda proizvoda i usluga za sve posebne akcije putem internet stranice vrijede do isteka zaliha ili roka koji je naveden u određenoj ponudi.

Slanjem narudžbe smatra se da je Kupac upoznat s Uvjetima prodaje te da pristaje na iste. Prihvat narudžbe od strane Prodavatelja se smatra dostavom potvrde Kupcu od strane Prodavatelja o prihvaćenoj narudžbi na e-mail adresu Kupca definiranu prilikom narudžbe. Kupoprodajni ugovor između Prodavatelja i Kupca je sklopljen u trenutku kada Prodavatelj potvrdi narudžbu (Kupac zaprima elektroničku obavijest o statusu potvrđene narudžbe). Od tog trenutka su sve cijene i ostali uvjeti fiksni i vrijede za Prodavatelja, kao i za Kupca.  Kupoprodajni ugovor (narudžba) je u elektronskom obliku spremljen kod Prodavatelja, a Kupac pri kupnji automatski zaprima narudžbu na upisanu elektroničku adresu. Prodavatelj zadržava pravo neisporuke narudžbe ukoliko postoji sumnja na zlouporabu ili u istinitost podataka.

Prodavatelj se obvezuje isporučiti sve naručene i plaćene proizvode. Ukoliko Prodavatelj nije u mogućnosti dostaviti proizvode kontaktirat će Kupca i dogovoriti novi rok isporuke ili otkazivanje naručenog proizvoda. U slučaju nemogućnosti isporuke naručenog, a već plaćenog proizvoda, Prodavatelj će Kupcu izvršiti povrat sredstava.
.
Kupac se obvezuje naručene proizvode platiti jednim od sljedećih načina plaćanja:

  • Pouzećem (u gotovini) – narudžba se plaća gotovinom djelatniku kurirske službe prilikom preuzimanja robe.
  • Po ponudi/predračunu* – kod ove opcije u napomenu navesti da je riječ o plaćanju po ponudi, a nakon kreiranja Vaše narudžbe na Vaš mail stići će svi potrebni podaci za uplatu. U poziv na broj upišite broj ponude/predračuna (koji ste dobili na mail). Taj broj služi za brže povezivanje Vaše uplate s narudžbom. Roba se isporučuje nakon što je uplata vidljiva na našem računu.
  • Karticama online (Visa, MasterCard, Maestro, Diners, Discover)

* U slučaju plaćanja po predračunu, šaljemo narudžbu nakon vidljive uplate na računu. Uplate po predračunu koje sjednu do 12:00 h, šalju se isti dan. Kupoprodajni ugovor je sklopljen u trenutku primitka plaćanja.
.

Dostava

Dostavu vršimo putem dostavljačke službe DPD ili GLS, a roba se u najvećem broju slučaja šalje na isporuku isti ili sljedeći radni dan od zaprimanja uplate, ako uplatu zaprimimo do 12 sati. Ukoliko ste odabrali platiti robu prilikom preuzimanja (pouzećem), roba se u najvećem broju slučaja šalje na isporuku isti ili sljedeći radni dan od zaprimanja narudžbe, pod uvjetom da je narudžba napravljena do 12 sati. Rok dostave je od 2 do 4 radna dana nakon predaje pošiljke na isporuku (subota, nedjelja i praznici se ne računaju u rok dostave). Molimo Vas, vodite računa o tome da je za dostavu isto tako potrebno neko vrijeme. Iz različitih se razloga, na koje nemamo utjecaja, može taj rok produžiti (kvarovi, greške, nesreće, stanje na cestama…).

Besplatna dostava za sve narudžbe iznad 55,00 €. Za iznose manje od 55,00 €, cijena dostave iznosi 4,00 €. Za narudžbe iz ostalih zemalja EU cijena dostave iznosi 7,00 €, a iz Sjedinjenih Američkih Država cijena dostave iznosi 10,00 €.

U slučaju da Kupac naruči robu i odbije je primiti, Prodavatelj ima pravo tražiti od Kupca nadoknadu poštanskih i vlastitih manipulativnih troškova.

Pošiljku šaljemo ponovno samo pod sljedećim uvjetima: ukoliko Kupac podmiri sve nastale troškove: slanje, povrat i ponovno slanje proizvoda. Kupac koji naruči proizvod pouzećem, a ne preuzme naručenu pošiljku, ne može više naručivati pouzećem.

Isporuka naručenih proizvoda se vrši isključivo na području Republike Hrvatske.

Reklamacije, primjedbe i prigovori, povrat i zamjena robe

Obavijest o načinu podnošenja prigovora/reklamacije potrošača: sukladno čl. 10. Zakona o zaštiti potrošača (NN, br. 41/14) obavještavamo Kupce da prigovor mogu dostaviti u pisanom obliku na adresu: Audacis d.o.o., Zaharova 3, 10000 Zagreb ili na e-mail: [email protected] u roku 8 dana od primitka proizvoda.

Na sve Vaše primjedbe i prigovore odgovorit ćemo u roku od maksimalno 15 dana.

Kupac ima pravo na opravdani prigovor i povrat proizvoda u sljedećim slučajevima:

  • isporučeni proizvod je oštećen,
  • isporučeni proizvod nije naručen,
  • isporučenom proizvodu je istekao rok trajanja.

Kupac je dužan prilikom preuzimanja pošiljke provjeriti eventualna oštećenja na pošiljci te odbiti primiti oštećeni proizvod. Ukoliko nešto nedostaje odmah to napomenite dostavljaču jer naknadne reklamacije ne uvažavamo.

Prodavatelj se obvezuje izvršiti zamjenu oštećene pošiljke bez obračunavanja dodatnih troškova. U slučaju nemogućnosti isporuke zamjenskog proizvoda Kupcu ćemo nadoknaditi njegove troškove povrata proizvoda i vrijednost proizvoda koji više nije moguće isporučiti. Reklamirana roba do potpunog plaćanja ostaje vaše vlasništvo.

Povrat novca bit će izvršen nakon što nam roba bude vraćena, a najkasnije u roku od 30 dana.

Vraćeni proizvodi moraju biti u prvobitnom stanju, neotvoreni, nekorišteni i u originalnoj ambalaži.

Kupac snosi trošak svakog umanjenja vrijednosti robe (otpakirana roba, izgubljena dokumentacija i dijelovi, oštećenja, korištenje robe i slično), osim onoga koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. Ukoliko je proizvod vraćen neispravan, s većim oštećenjima ili bez dijelova i dokumentacije te ukoliko se isti ne dostave u naknadnom roku od 8 dana smatra se da Kupac nije ispunio svoju obavezu povrata robe te Prodavatelj nije dužan izvršiti zamjenu pošiljke/povrat uplaćenih sredstava u cijelosti već se može raditi procjena umanjenja vrijednosti proizvoda.

Proizvode (povrati, reklamacije, zamjena robe) potrebno je dostaviti na adresu:

Audacis d.o.o.
Zaharova 3
10000 Zagreb
email: [email protected]
info telefon: 01/5620-325

Otkazivanje ugovora

Kupac ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti kupoprodajni ugovor sklopljen izvan poslovnih prostorija ili sklopljen na daljinu, u roku od četrnaest (14) radnih dana. Rok otkazivanja ugovora počinje teći od dana kada je kupac primio robu. Kupac mora obavijestiti Prodavatelja o otkazivanju ugovora pismenim putem na adresu: Audacis d.o.o., Zaharova 3, 10000 Zagreb ili na e-mail: [email protected]

Ugovor se smatra otkazanim kada Prodavatelj primi pismenu obavijest. U slučaju otkazivanja ugovora Kupac je dužan o svom trošku vratiti robu Prodavatelju u roku od 8 dana od otkazivanja ugovora. Roba koju vraća Kupac Prodavatelju mora biti kompletna, u originalnoj i neoštećenoj ambalaži. Pravo na otkaz ugovora Kupac ima sukladno odrebama Zakonu o zaštiti potrošača važećem u trenutku sklapanja ugovora o kupoprodaji i to temeljem odredbi koje reguliraju sklapanje ugovora izvan poslovnih prostorija i ugovora na daljinu.

Ukoliko Kupac po jednostranom raskidu ugovora, vrati proizvod u originalnom obliku kakav je i isporučen, Prodavatelj će u roku od trideset (30) radnih dana izvršiti cjelokupni povrat uplaćenih sredstava. Kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora ako je proizvod otpečaćen nakon isporuke (Zakon o zaštiti potrošača NN 14/14, 110/15, čl. 79, toč. 9).

Povrat uplaćenih novčanih sredstava za vraćene proizvode u slučaju otkaza ugovora Prodavatelj vrši na naznačeni račun od strane Kupca.

Rješavanje sporova

Prodavatelj poštuje valjani zakon o zaštiti potrošača. Prodavatelj će se truditi ispuniti svoju dužnost, uspostaviti učinkovit sistem rješavanja pritužbi i odrediti osobu s kojom se, u slučaju poteškoća, Kupac može povezati telefonski ili putem maila. Pritužbu je moguće podnijeti putem e-mail adrese: [email protected].
Postupak rješavanja pritužbi je tajan. Ponuđač će u roku od pet radnih dana potvrditi prijem pritužbe, javiti kupcu koliko dugo će postupak trajati i sustavno ga obavještavati u razvoju postupka. Ponuđač je svjestan da svaki sudski spor iziskuje ekonomski trošak i time potrošaču nudi sve u svojoj mogućnosti da se svaki spor rješi sporazumno.

Eventualne sporove prodavatelj i potrošač nastojat će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je Sud u Zagrebu.

INFORMACIJE O TVRTKI:

Audacis d.o.o.
Zaharova 3,
10000 Zagreb

Adresa elektroničke pošte:

[email protected]

Info telefon:

+385(0)1 5620-325

Webshop je otvoren za narudžbe od 0-24, a pitanja vezana uz web kupovinu možete slati na email [email protected]

Tvrtka upisana u trgovački registar:

Trgovački sud u Zagrebu – MBS: 080800182 / OIB: 46890659476

Temeljni kapital društva iznosi 20.000,00 kn, uplaćen u cijelosti.

Privredna banka Zagreb d.d., Radnička cesta 44, Zagreb

IBAN: HR6323400091110670532 SWIFT broj: PBZGHR2X