👀 Besplatna dostava za narudžbe iznad 55€! 🚚👀

Pitanja i odgovori

Zubi su porozni, omogućujući izbjeljivačima da prodru kroz površinu i posvijetle zube. Ova karakteristika također omogućuje istjecanje tekućine iz zuba, što dovodi do dehidracije. Dehidracija zuba česta je nuspojava izbjeljivanja sa LED tehnologijom i pokazalo se da rezultira povećanom osjetljivošću i bolovima.LED tehnologija , laseri, svjetla ili drugi izvori grijanja – koji su u početku dodavani u postupke izbjeljivanja u ordinaciji kako bi se ubrzala reakcija između otopine za izbjeljivanje i molekule mrlja na zubima za poboljšano skraćeno vrijeme postupka – dovode do dehidracije zuba .Energija takvih jedinica pogađa zub vrlo visokim intenzitetom, uzrokujući da dio sredstva za izbjeljivanje zakipi u zrak, a dio ulije u zub. Dok svjetlost osvjetljava zub, dijelovi zuba tamnih boja (tj. Pulpna komora i dentin) upijaju svjetlost, a ne odbijaju je. Ova apsorbirana svjetlost pretvara se u toplinsku energiju, uzrokujući porast unutarnje temperature zuba. Ovo nekontrolirano unutarnje nakupljanje topline pokreće tekućinu u pulpnoj komori i dentinu da se šire, istječu iz zuba kroz proteinski matriks koji okružuje caklinske šipke i isparava (tj. Dehidrira). Dehidrirani zubi u početku mogu izgledati bjelji nakon izbjeljivanja, no kako se dogodi rehidracija (obično u roku od 7 dana), boja zuba se “vraća” u tamniju nijansu.Stoga je uočena neposredna promjena nakon izbjeljivanja posljedica samo dehidracije, a ne stvarni učinci izbjeljivanja. To može objasniti zašto brzo izbjeljivanje zubi ubrzano svjetlom daje početne dramatično vidljive rezultate koji se s vremenom vrate u tamniju nijansu.

Aktivni sastojak koji se nalazi na trakici za izbjeljivanje je vodikov peroksid koji je siguran za zube te se koristi diljem svijeta od strane stomatologa.

Trakice za izbjeljivanje će izbijeliti samo prirodne zube. Neće izbijeliti krunice, ljuskice, ispune ili proteze. Izbjegavati korištenje na klimavim zubima ili privremenim ispunima i ortodontskim pomagalima. Za bilo kakve nejasnoće konzultirajte svog stomatologa.

Rezultati su vidljivi već nakon 4-8 aplikacija, a za najbolje rezultate završite cijeli tretman. Ovisno o postignutoj bjelini zubi, tretman se može ponoviti.

Da, ali takav kontakt treba svesti na minimum kako bi se izbjegle iritacije desni.

Ne perite zube prije ni odmah nakon upotrebe trakica. Ukoliko ste zube oprali pričekajte barem 30 minuta. Nakon izbjeljivanja isperite usta vodom kako bi uklonili ostatak gela za izbjeljivanje.

Ne, bijele mrlje su privremene te nisu štetne i nestat će u roku od 24 sata.

Možete. Potpuno je normalno gutati slinu prilikom korištenja Xwhite® trakica.

Možete. Potpuno je normalno gutati slinu prilikom korištenja Xwhite® trakica.

Nije neobično da doživite osjetljivost zuba ili iritaciju desni prilikom nošenja trakica. To je privremeno i nije štetno. Za ublažavanje simptoma i smanjenje osjetljivosti zubi i desni povećati razmak između korištenja trakica. Ako se problem ne riješi prekinite s korištenjem i konzultirajte se s vašim stomatologom.

Trakice mogu koristiti osobe starije od 16 godina. Iako trakice za izbjeljivanje zubi nemaju štetan učinak na ljudsko tijelo, upotreba se ne savjetuje trudnicama, djeci mlađima od 16 godina i osobama koje su osjetljive na peroksid. Osobama koje imaju zube osjetljive na razne kiseline, topline, hladnoću savjetujemo da se prije upotrebe trakica posavjetuju sa svojim stomatologom.

Rezultati ovise o mnogim faktorima kao što su osobne higijenske navike,  prehrambene navike  itd. Kako bi osigurali što dulje rezultate savjetujemo da izbjegavate korištenje cigareta, konzumiranje hrane i pića koja imaju jaku boju (npr. crveno vino, kava). Za održavanje vašeg bijelog osmjeha predlažemo koristiti 10-20 Xwhite®VISIBLE single sacheta (svaki dan, 5-10 dana zaredom) nakon što postignete željenu bjelinu zubi, odnosno ovisno o tretmanu koji ste koristili.